Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Σάλτσα Της Κάτιας (για μακαρόνια ή κοτόπουλο ή πατάτες ή για ότι άλλο προτιμάτε... )

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα):
2 κρέμες γάλακτος (ρευστές-κατά προτίμηση telia)
1 σφηνάκι ούζο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
5-6 φέτες σαλάμι αέρος ψιλοκομμένες
1/4 regato τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)
1 κ.γ. κέτσαπ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι








ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος, λιώνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτηρο. Μόλις λιώσει καλά και απλωθεί σε όλο τον πάτο και αφού έχει κάψει αρκετά, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σαλάμι αέρος.
Τα σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσει το κρεμμύδι να κιτρινίζει, ρίχνουμε τις κρέμες  γάλακτος, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τη μουστάρδα ανακατεύοντας ασταμάτητα για να μη μας σβολιάσει. Στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε την κέτσαπ. Αφού ανακατεύουμε συνεχόμενα για 5 με 7 λεπτά στο τέλος, προσθέτουμε αργά-αργά το regato.Ανακατεύουμε γρήγορα και αποφασιστικά, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά όταν αρχίσει το μείγμα και δένει. Προοδευτικά χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον ρυθμό του ανακατέματος. Το αφήνουμε για 5 - 10 λεπτά να δέσει ακόμα περισσότερο πάνω στο μάτι, χωρίς να ανακατεύουμε.
Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. 






TIP:
Σε όποιον αρέσουν τα μανιτάρια, μπορεί να προσθέσει ψιλοκομμένα. Εγώ δεν τα προτιμώ. 


Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σαλάμι αέρος με οπουδήποτε αλλαντικό σας αρέσει.




ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου